Project omschrijving

Lang Weekend Nafplion of Combi Nafplion & Athene

Wow, Nafplion is zo”n heerlijk stadje.  Nafplion ligt op slechts 168 km van Athene Airport. Nafplion is elegant en super trendy. Een stad vol chique winkeltjes, bars en restaurantjes. Nafplion is tevens een stad vol geschiedenis, je raakt er echt niet uitgekeken! Eigenlijk komen er het hele jaar veel bezoekers, voornamelijk mensen uit Athene,  naar deze voor voormalige hoofdstad van Griekenland. Heb je zin om een lang weekend te genieten van Napflion of van de Combi Nafplion & Athene? Wij regelen het voor je. (NB.  Andere namen voor Nafplion zijn Nauplia en Nafplio. Wees niet ongerust het gaat allemaal over hetzelfde stadje)

Nafplion heeft een stadstrand, Arvanitia. Een paar km te zuiden van de stad bevindt zicht een geweldig lang zandstrand, Karathona met meerdere beach bars. Heerlijk.

In Napflion zelf is veel te bekijken en te bezoeken, maar een ritje met de huurauto naar een van de vele wijnboeren, ouzo distilleerderijen of naar Eipidaurus is zeker de moeite waard*. Als je vanuit Athene komt, stop je natuurlijk even bij het Kanaal van Corinthe en in het stadje Elfesina, Culturele Hoofdstad 2021, juist te zuiden van Athene, niet ver van de snelweg. In de omgeving van Napflion zie je overal sinaasappel bomen en wijngaarden. Het landschap is adembenemend.

Uit de buurt van Nafplion komt de lekkere Nemea Wijn. De wijngaarden van Nemea liggen aan de voet van de Killinio berg, op een hoogte van 200-850 meter.  De wijngaarden van Nemea zijn het exclusieve domein van de Agiorgitiko druif. Een echte kwaliteitsdruif waar de Griekse wijnmaker verscheidene kanten mee op kan: van lichte rode wijnen om jong te drinken, tot fruitige rosé en zware exemplaren met veel tannine, alcohol en bewaarpotentieel.

Het stadsbeeld van Nafplion wordt van beheerst door de drie indrukwekkende vestingen: de hooggelegen Venetiaans-Turkse vesting Palamidi (1711–1714), de rotsachtige hoogte (85 m) Akronavplia, de Akropolis van de stad en het versterkte Bourzi-eiland. Sinds de Venetiaanse tijd is de Platía Syntágmatos het centrum van het openbare leven. Eem bezoekje aan de Vouleftiko Tazmi Moskee uit 1550 is een must.

*NB. Epidaurus is het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid, was verbonden aan de cultusplaats voor Asclepius, god van de geneeskunde, in het antieke Epidaurus. Dit bijzonder goed bewaarde theater, dat als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel ligt, werd in de 4e eeuw v.Chr. gebouwd door de architect Polycletus de Jongere uit Argos, volgens zuiver wiskundige principes. Het biedt plaats aan 14.000 toeschouwers, en de akoestiek is er ronduit fantastisch. Er zijn 55 rijen zitplaatsen: 34 onder het middenpad (diazoma), verdeeld in 12 sectoren, en 21 erboven, verdeeld in 22 sectoren. Aan het verschil in vorm van de onderste en bovenste rijen is duidelijk te zien dat er twee bouwfasen zijn geweest. Er waren eerst 34 rijen zitplaatsen, een eeuw later is dit met 21 rijen uitgebreid. Let wel: 34/21 = 55/34 = 1,61… = het ‘magische’ getal φ

Zin in een lang weekend Nafplion of een Combi Nafplion & Athene?

Lang weekend Naplion

 • 3 nachten hotel in vier sterren hotel in Nafplion
 • huurauto vanaf en to vliegveld van Athene (incl alle mogelijke verzekeringen)
 • stadswandeling / foodtour exclusief voor jou met officiele gids (min 2 personen)
 • prijs euro 530,00 pp (min 2 personen)
 • reserveringskosten 15,00 (eenmalig per reservering)

Combi Nafplion& Athene

 • 2 nachten vier sterren hotel in centrum van Athene
 • 3 nachten vier sterren hotel in Nafplion
 • huurauto voor 4 dagen vanaf het hotel in Athene tot aan het vliegveld van Athene
 • stadswandeling / food tour incl. Akropolis Athene (met officiele gids)
 • stadswandeling / food tour Nafplion (met officiele gids)
 • niet incl. taxi van vliegveld Athene naar hotel Athene totaal voor 2 personen 50,00 euro
 • prijs euro 790,00 pp (min 2 personen)
 • reserveringskosten 15,00 (eenmalig per reservering)

Natuurlijk kunnen we jou reis precies zo samenstellen zo als jij dat graag wilt. Misschien wil je een paar daagjes langer blijven? Misschien heb je liever een 3 sterren hotel? Zullen we misschien een paar leuke restaurants voor je boeken? Er zijn zo veel mogelijkheden. Stuur ons gewoon even een mailtje en dan komt het helemaal in orde.

Voor informatie

info@authenticgreece.expert