Project omschrijving

Weekend Athene en Elefsina, Culturele Hoofdstad 2021

Lang weekend genieten Athene +  Elefsina Culturele Hoofdstad 2021

Authentic Greece is altijd op zoek voor jou naar de leukste experience en speciale reizen, die je onderling al dan niet kunt combineren.

In Athene is al zoveel te bekijken. Wat denk je van de Acropolis + National Museum, Plaka, het Parlement, de Wisseling van de Wacht, Tempel of Zeus etc. Nu wordt het stadje aan de kust van Athene, Elefsina genaamd ook nog eens Culturele Hoofdstad 2021. Dit is een unieke kans om een lang wekend naar Athene te gaan.

Wat is er in Elefesina precies te zien?

Elefsina is een kustplaats  ligt tussen Athene en Kineta op de weg naar Korinthe. De plaats wordt ook wel Elefsis genoemd en was in de oudheid het heilige Eleusis. Het heiligdom van Eleusis was een belangrijke cultusplaats in het Oude Griekenland. Via de oude weg naar Korinthe komt men op de antieke Heilige Weg, langs de heilige weg ligt het Klooster van Daphni.

Bij het begin van de opgraving liggen de ruines van twee tempels, deze waren opgedragen aan Artemis en aan Poseidon. Dicht bij de muur stond een triomfboog en bij de bron stond nog een triomfboog waar pelgrims zich konden reinigen. Antonius, geadopteerde zoon van Hadrianus liet propyleeën (poortgebouw) van wit marmer bouwen. Iets lager ligt de put van Kallichoros, hier zou Demeter de dochters van koning Keleos hebben ontmoet. Rechts van de Heilige Weg ligt het Ploutonion, twee aan Pluto (Hades) gewijde grotten. Volgens de oude Grieken was dit de toegang tot de onderwereld. De Heilige Weg loopt door tot aan het Telesterion, het hoofdgebouw van de Tempel der Mysteriën. In deze tempel werden mensen ingewijd in de mysteriën van Demeter. Het heiligste gedeelte van het Telesterion was het Anaktoron, een kapel midden in de zaal.

Bij het terrein van de opgraving in Elefsina zijn zowel in de tuin als in het archeologisch museum sarcofagen en beelden te zien die op het terrein zijn opgegraven. In het museum zijn zes kamers, ze tonen een weergave van de verschillende periodes van Eleusis.

De openingstijden van Eleusis zijn het hele jaar van dinsdag tot en met zondag van 08:00 tot 15:00 uur.

Boek jouw  lang weekend Athene + Elfasina in 2021

  • nr 4 x overnachtingen + ontbijt in 4 sterren hotel in het centrum van Athene
  • Halve Dag excursie te voet om alle hoogtepunten van de stad te zien met een gids. Zij / hij spreekt engels. Je gaat ook naar de Acropolis en het prachtige Acropolis Museum. (de entree’s zijn niet inclusief omdat te prijzen wel eens veranderen).
  • Vrije dag om nog meer musea te bezoeken of een Food Tour te doen, een Cruise te maken naar de Eilanden, Hydra, Poros en Aegina,  met de Trein (+ gids) naar de Meteoren te gaan, een dag te Mountainbiken…..er zijn zoveel mogelijkheden.
  • Nr 1 x dag excursie naar Elefsina met bezoek aan Museum en Archeolgical site. Ook hier is natuurlijk weer een gids bij die Engels spreekt (den entree’s zijn niet incl.)
  • Prijs euro 450,00 per persoon (in dbl room)

De prijs kan veranderen al naar gelang het aantal personen, periode en eventuele aanpassen /wensen van jou. Misschien heb je liever een prive’ gids? Misschien wil je liever een gids in het Nederlands. Alles is mogelijk. Stuur ons gewoon even vrijblijvend een mailtje met de wensen, data, hoeveel deelnemers etc. en dan sturen we je binnen 24 een exacte prijsopgave.

Voor informatie:

info@authenticgreece.expert