Project omschrijving

Weekend Food & Acropolis Athene Groepsreis

PROGRAMMA & INFORMATIE

Acropolis Food & Wine

Athene is hip en trendy

Athene Acropolis Food & Wine Tour van 09 t/m 13 Oktober 2021

Ga je mee naar Athene met onze Acropolis Food & Wine Tour? Athene is hip en trendy. Iedere keer als ik in Athene ben, sta ik weer versteld van deze stad die gewoon alles biedt wat mijn hartje begeert. Misschien ook jouw hart…. Het is hip, trendy, fantastisch eten, oudheid en prachtige wijnen. Wat wil je nog meer? Je kent ons van de succesvolle Wine- en Food reizen naar Italië. Nu ook Athene. En echt, deze reis is een topper. Het is een lang weekend genieten van de Acropolis, Cape Sounion, de beste wijnen, de mooiste gerechten, overnachten in een vier sterren hotel en ………het weer? Het is gewoon nog hoogzomer in Athene. Je kunt vliegen met Transavia vanaf Amsterdam (eventueel ook vanaf Eindhoven).

Programma

 • Dag 1: Aankomst op het vliegveld van Athene. Natuurlijk staan wij je op te wachten om je naar ons hotel in het centrum van Athene te brengen. Onderweg stoppen we voor een fantastisch diner. Ja we komen laat aan in het hotel, maar maakt dat wat uit? (1 x diner)
 • Dag 2: Na het ontbijt (niet te veel ontbijten aub) gaan we met onze gids beginnen aan onze food tour in het centrum van Athene. Natuurlijk gaat het om street food, wijn en olijfolie, maar de highlights van Athene zullen zeker niet worden overgeslagen. Overal krijgen we te eten en te drinken. Om ca. 14.00 kun je even uitrusten in de Plaka! Om daarna met de bus naar de Acropolis te gaan o.l.v. een gids. (1 x lunch)
 • Dag 4: In de ochtend gaan we naar Cape Sounion o.l.v. een gids. We lunchen in een superleuke taverna. Je moet ons wel even doorgeven of je liever vis of vlees eet. Aan het einde van de middag is er vrije tijd om inkopen te doen in Athene. (1 x lunch)
 • Dag 3: In de ochtend vertrek naar Nafplion (de voormalige hoofdstad van Griekenland). Nafplion is elegant, authentiek en het ligt in het beste wijngebied van Griekenland…. Je zult versteld staan. Onderweg stoppen we bij het Kanaal van Korinthe. We bezoeken de stad met een gids, die ook alles weet van street food. We eten en drinken in Nafplion. Alvorens we terugrijden naar Athene bezoeken we een top wijnboer voor een wijnproeverij van de Nemea Wijn. In de avond is er geen diner meer gepland. (1 x lunch)
 • Dag 5: De ochtend staat een Cooking Class op het programma + aansluitende lunch. Heerlijk. Daarna rijden we richting het plaatsje Marathon(daar waar de Marathon is ontstaan) voor een prachtige wijnproeverij van Savatiano & Retsina Wijn (https://www.fragouwines.gr/en/the-vineyard-of-attica/). Aan het einde van de dag, brengen we je naar het vliegveld. (1 x lunch)

Prijs:

€ 719,00 per persoon

€ 200,00 voor toeslag sgl room

€ 25,00 reserveringskosten  (eenmalig)

Inclusief:

 • 4 nachten in een 4-sterren hotel in het centrum van Athene
 • Transfers, bus zoals in programma (je wordt natuurlijk opgehaald van het vliegveld en weer terugbebrachts naar het vliegveld)
 • Reisleidster gedurende de gehele reis
 • Dag 1: Authentiek Grieks diner, onderweg van vliegveld naar hotel (natuurlijk incl. wijn)
 • Dag 2: Food Tour met stadsbezichtiging met gids incl. street food en lunch in Athene – entree Acropolis met gids
 • Dag 3: Bezoek aan Cape Sounion met gids + aansluitend lunch
 • Dag 4: Excursie naar Nafplion (en Kanaal van Korinthe). Food tour met stadsbezichtiging met gids incl. street food en lunch in Nafplion – wijnproeverij
 • Dag 5: Cooking Class + Lunch en wijn proeverij en dan naar het vliegveld

Niet inclusief:

 • Overige entrees, lunches of diners niet vermeld in programma
 • Vluchten (van en naar Athene)

Tot ziens in Athene!

Voor informatie en reserveringen

info@authenticgreece.expert