Project omschrijving

Dag Excursie naar Napflion en Nemea Wijngebied

Een dag genieten van top wijnen Nemea en de stad Naplion

Om de ochtend staat een auto voor u klaar met prive chaufeur!  In ca 1,5 brengt hij je naar het Nemea Wijngebied. Je maakt natuurlijk even een foto- en koffie stop bij het Kanaal van Corinthe. Al snel arriveer je nu in het  Nemea wijngebied. Jij rijdt door veel wijngaarden en  velden met sinaasappelbomen.  Een adembenemende reis. Je zult er van genieten.

Door het zachte klimaat en de kalkrijke grond is de smaak van deze beroemde wijn voortreffelijk. Het wijnbouwgebied op de Peloponnesos is circa 60 hectare groot. De meest bekende wijn van de Peloponnesos komt uit Nemea en is gemaakt van de Agiorgitiko druif. Er is een speciale wijnroute die loopt langs de wijngaarden Gaia Wines, Domaine Helios, Domaine Skouras, Domaine Papantonis, Papaïoannou, Palivos Wine Estate en Domaine Spiropoulos, de wijngaarden bezoeken en de wijnen proeven kan tijdens een fietsvakantie. Wijn uit Nemea wordt ook wel  “Bloed van Herakles” genoemd vanwege de mythische Herakles legende.

Je bezoekt in de ochtend 2 wijnhuizen waar je de lekkere wijnen kunt proeven. Daarna vertrek je naar de prachtige stad Nafplion. Hier staat een geweldige lunch op het menu, met aansluitend een stadswandeling. Jou gids vertelt natuurlijk over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met de natuurlijk de nadruk op Food en Wine. Op de terugweg bezoek je nog een ander prachtig wijnhuis. Eventueel kun je er kiezen om een bezoek te brengen aan het oude Nemea.

We kunnen de dag net zo invullen als jij dat wenst. Het gaat immers om reizen op maat bij Authentic Greece tour operator

De kosten zijn ca.  170,00 per persoon (in geval van 4 personen). Dwz incl de drie wijnproeverijen, prive’ taxi + chauffeur, uitgebreide lunch met wijn in Nafplion, gids voor stadswandeling. Maar vraag voor de zekerheid gewoon even een offerte op maat via info@authenticgreece.expert

Informatie en geschiedenis van Nemea

Nemea ligt op het schiereiland de Peloponnesos in Griekenland, 35 kilometer ten zuidwesten van Korinthe en 120 kilometer ten zuidwesten van Athene. Nemea is een internationaal bekende wijnstreek. Het Oude Nemea ligt vier kilometer ten oosten van het moderne Nemea. De plaats werd vroeger Iraklion genoemd, een verwijzing naar Herakles die in de mythologie de Leeuw van Nemea moest doden. Het is ook de plaats waar in de oudheid de Nemeïsche Spelen werden gehouden.

De Nemeïsche Spelen waren Panhelleense Spelen, net als de Olympische Spelen, de Pythische Spelen en de Isthmische Spelen. De Nemeïsche Spelen werden meestal om de  twee jaar gehouden. Volgens de mythologie werden de Spelen gehouden na de dood van Opheltes, een kind van De Nemeïsche koning Lycurgus en zijn vrouw Eurydice. De koning raadpleegde het orakel van Delphi om te horen hoe zijn zoon gezond en gelukkig kon blijven. Hij kreeg het advies dat Opheltes niet op de grond mocht komen voordat hij kon lopen. Op een dag zorgde Hypsipyle voor Opheltes en net op die dag kwamen de Zeven tegen Thebe en hun volgelingen. De Zeven tegen Thebe waren op weg om een troonswisseling af te dwingen in Thebe. Hypsipyle bracht de “Zeven tegen Thebe” naar een bron en zette Opheltes even op de grond. Een slang die in de wilde peterselie lag beet de baby dood. De Nemeïsche Spelen werden vanaf deze tijd gehouden ter ere van Zeus, de scheidsrechters waren in het zwart gekleed en de lauwerkrans voor winnaars werd een krans van wilde peterselie. De Spelen bestonden onder meer uit hardloopwedstrijden: de stadion, de diaulus, de hippios, de dolichos en de hoplitodromos.

Herakles moest volgens de Griekse mythologie in zijn “Twaalf werken van Herakles” de als onkwetsbare bekend staande Leeuw van Nemea doden. Het doden van deze leeuw was zijn eerste opdracht, Herakles vond uiteindelijk het hol van de leeuw. De pijlen die hij afschoot ketste af en ook het zwaard bood geen uitkomst op de onkwetsbare vacht van de leeuw. Uiteindelijk wist Herakles de Nemeïsche leeuw te wurgen, later vilde hij de leeuw en droeg de vacht als een onkwetsbaar harnas.

In het Oude Nemea bij de archeologische opgraving zijn de restanten te zien van de Dorische zuilen van de Zeustempel, het Heiligdom van Zeus. Andere bezienswaardigheden zijn het stadion van de Nemeïsche Spelen en de restanten van een badhuis of het apodyterium. Oorspronkelijk stonden er nog maar drie zuilen van de tempel overeind, na restauratie van gevonden stenen staan er inmiddels negen zuilen. Voor een goed inzicht van de vondsten en de oorspronkelijke indeling van het terrein is het handig om eerst naar het Archeologisch Museum Nemea te gaan. Het museum werd opgericht door de Universiteit van Californië, dankzij een donatie van Rudolph A. Peterson en later geschonken aan de Griekse staat. De openingstijden van het Oude Nemea zijn: in de zomermaanden 1 mei t/m 31 oktober van 08:00 tot 15:00 uur.

Voor informatie:

info@authenticgreece.expert