Grand Sarai Nafplion ****

Prachtig vier sterren stadshotel in Nafplion

Het Grand Sarai Hotel ligt in de oude binnenstad van Nafplion, recht tegenover de katholieke kerk. Het voormalige Eerste Hof van de Moderne Griekse is het het restaurant gedeelte van dit bijzondere stadshotel.

De kamers van dit waanzinnig mooie hotel hebben uitzicht op de Golf van Argolis of de oude binnenstad en Palamidi.

Nafplion, ligt op slechts 140 van Athene Airport, is de hoofdstad van de regio Argolis en is zeker een van de mooiste steden van Griekenland. Nafplion heeft ca 12.500 inwoners. Er zijn weinig steden waar zoveel te zien en te doen is op een betrekkelijk kleine afstand. Prachtige neoklassieke gebouwen, musea, grote pleinen, mooie met bloemen versierde winkelstraten met daarnaast de haven en de imposante forten en kastelen, hebben van Nafplion een fantastische stad gemaakt.

Nafplion is de voormalige hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een belangrijke toeristische bestemming voor zowel Grieken zelf als toeristen uit het buitenland. Atheners komen hier het hele jaar door en zien Nafplion als een geliefde weekendbestemming.

Aan de boulevard kun je prima eten, maar vooral in het oude centrum vind je overal gezellige en harstikke goede tavernes, mezzedakia, café’s en restaurants. Het oogt een beetje Venetiaans en de met marmer geplaveide straatjes met chique boetieks maken Nafplion een mondaine stad. In opkomst is het nieuwe centrum aan de andere kant van het park. Hier vind je trendy restaurants in nieuwe Griekse stijl. Je begrijpt waarom Atheners hier graag een weekendje verblijven.

Het stadsstrand Arvanitia is bedekt met kiezels en heeft een super leuke beach bar, Blublanc. Het strand is vrij toegankelijk en ligt onder het Palamidi kasteel. Karathona Beach, een lang en breed zandstrand ligt een paar kilometer ten zuiden van Nafplion en heeft  meerdere beach clubs.

Er is een gratis openbare parkeergelegenheid op 50 en op 200 mt van het hotel. Grand Sarai Nafplion is heel goed geschikt voor een weekendje weg buiten het seizoen om of tijdens een rondreis op de Peloponnesos.