Kymi Palace ****

Vier sterren hotel in Kymi op Evia

Hotel Kymi Palace is een prachtig vier sterren hotel en ligt direct aan de Egeïsche Zee. Er zijn  57 kamers en 6 suites (ieder met eigen zwembad),   een restaurant, een bar en natuurlijk een zwembad.  Het strand ligt voor de deur. Hotel Kymi heeft tevens een eigen traditionele Griekse Vis Taverna in het dorp, op 1 km van het hotel. Kymi Hotel is het gehele jaar open. En dat is fijn omdat Evia altijd een perfecte bestemming is voor een lange zomer vakantie of een weekendje weg. Evia is gemakkelijk aan te reizen en biedt gewoon weg alles wat je maar wilt. Prachtige stranden, pittoreske dorpjes, een mondaine hoofstad, oudheid waar je niet om heen kunt, bergen, heerlijk eten en nog veel meer…

Hotel Kymi Palace is een aanrader voor jou, als authentiek Griekenland liefhebber die niet op luxe wilt inboeten.

Stadje Kymi ligt op ca 100 km van de hoofdstad van Evia, Chalkidi en heeft ca 4000 vast inwoners. Kymi is een geliefde badplaats bestaande uit twee gedeeltes: een deel op de heuvel en een deel aan zee. Er is een ferry verbinding naar het prachtige eiland Skyros. Je kunt Skyros, als je wilt in een dag bezoeken.  Kymi heeft veel te bieden: gezelligheid, prachtige stranden, heerlijk eten en oudheid.

Wetenswaardigheden over Kymi

  • In het centrum van Kymi staat en beeld van de arts Georgios Papanikolau, die de PAP-test heeft uitgevonden.
  • De bewoners van Kymi hoorden tot de eerste Grieken die buiten Griekenland kolonies stichtten. De stad Cuma in Campania was zo n kolonie van Kymi. Cuma werd door de uitbarsting van de Etna verwoest. De inwoners hebben toen een nieuwe stad gebouwd: Nea Poli (=nieuwe stad), het huidige Napoli.

Afstanden

  • vliegveld Athene: 175 km (ca 2,5 uur met de auto)
  • hoofdstad Chalkidi: 100 km
  • gezellige winkeltjes en restaurantjes: 1 km (loopafstand)
  • strand

NB. Er zijn 6 aangepaste kamers voor mindervaliden aanwezig.