Nafplia Palace Hotel *****

Vijf sterren resort in Nafplion

Top, top, top. Nafplia Palace Hotel & Villa’s is een waanzinnig goed, luxe 5 sterren hotel juist op de helling van de oude vesting van Akronafplia  boven Nafplion. Maar, maak je je  om de helling maar geen zorgen. Het biedt juist een waanzinnig uitzicht over de stad en over de zee. En met de trap ben je gewoon in een paar minuten in het centrum van Nafplion en aan het strand.

Nafplia Palace bestaat uit (verschillende types) hotelkamers en kleine villa’s met prive’  zwembad. Er is een heerlijk bar en twee super goede restaurants. Natuurlijk is er voldoende parkeergelegenheid, zijn er meerdere zwembaden, is er een spa en nog veel meer…..

Nafplion, ligt op slechts 140 van Athene Airport,  is de hoofdstad van de regio Argolis en is een van de mooiste steden van Griekenland. Nafplion heeft ca 12.500 inwoners. Er zijn weinig steden waar zoveel te zien en te doen is op een betrekkelijk kleine afstand. Prachtige neoklassieke gebouwen, musea, grote pleinen, mooie met bloemen versierde winkelstraten met daarnaast de haven en de imposante forten en kastelen, hebben van Nafplion een fantastische stad gemaakt.

Nafplion is de voormalige hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een belangrijke toeristische bestemming voor zowel Grieken zelf als toeristen uit het buitenland. Atheners komen hier het hele jaar door en zien Nafplion als een geliefde weekendbestemming.

Aan de boulevard kun je prima eten, maar vooral in het oude centrum vind je overal gezellige en harstikke goede tavernes, mezzedakia, café’s en restaurants. Het oogt een beetje Venetiaans en de met marmer geplaveide straatjes met chique boetieks maken Nafplion een mondaine stad. In opkomst is het nieuwe centrum aan de andere kant van het park. Hier vind je trendy restaurants in nieuwe Griekse stijl. Je begrijpt waarom Atheners hier graag een weekendje verblijven.

Het stadsstrand Arvanitia is bedekt met kiezels en heeft een super leuke beach bar, Blublanc. Het strand is vrij toegankelijk en ligt onder het Palamidi kasteel. Karathona Beach, een lang en breed zandstrand ligt een paar kilometer ten zuiden van Nafplion en heeft  meerdere beach clubs.

Mocht jij gaan voor een luxe verblijf in Griekenland, dan is de combi Athene + Nafplion met wijnproeverij, foodtour, stadsbezichtigingen misschien iets voor jou. Natuurlijk kun je ook lekker een strandvakantie boeken naar Nafplion.