Vakantie op Zakynthos

Ga jij op vakantie naar Zakynthos?

Ga jij op vakantie naar Zakynthos? Dan moet je toch wel iets weten over het mooi eiland in de Ionische Zee. Authentic Greece is dé specialist voor jouw vakantie op Zakynthos. Zij regelt het voor je.

Boek nu zelf je (low) cost vlucht en de rest doen wij.  Maar toch, een beetje algemene informatie kan geen kwaad. Daarom hebben we hier de belangrijkste feiten en geschiedenis voor online gezet. Een vakantie op Zakynthos staat garant voor een vakantie in het authentieke Griekenland, tenminste als je op de juiste plek op Zakynthos terecht komt. Authentic Greece biedt een ruime keuze aan appartementen en hotels op het prachtige Griekse eiland Zakynthos. Alle appartementen en hotels op Zakynthos zijn met zorg door ons uitgekozen zodat je van een onbezorgde vakantie op Zakynthos kunt genieten. Niet alle accommodatie staat op de site vermeld, helaas…. anders zou de site te klein zijn. Ga jij meer naar Zakynthos?

Wat moet je eigenlijk weten over jouw vakantie bestemming Zakynthos?

Zakynthos behoort met onder meer Lefkas en Kefalonia (ten noorden van Zakynthos) tot de Ionische Eilanden. Het is het derde eiland in grootte van deze eilandengroep in de Ionische Zee. Zakynthos heeft een oppervlakte van 410 km². De lengte van het eiland bedraagt circa 40 kilometer, de breedte 20 kilometer. De totale kustlengte is ongeveer 123 kilometer. Het hoogste punt van het eiland is Vrachionas op 758 meter boven de zeespiegel. Het eiland Zakynthos ligt ten westen van het vasteland van Griekenland, ongeveer op gelijke hoogte met Sicilië. De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Zakynthos ofwel Zante en ligt aan de zuid-oostkust.

Zakynthos wordt vaak “Il Fiore di Levante” genoemd, ofwel bloem van het oosten. Het eiland is vernoemd naar de zoon van Dardanos, de koning van Troje. In de Romeinse tijd maakte Zakynthos deel uit van de provincie Achaia. Toen Constantijn de Grote het Byzantijnse Keizerrijk oprichtte, behoorde Zakynthos tot de provincie Illyrien. Daarna is het nog ettelijke malen in andere handen gevallen van onder andere Venetiërs, Fransen, Britten en uiteindelijk werd het op 21 mei 1864 verenigd met Griekenland. De beschermheilige van het eiland is Dionyssios, die er in 1547 werd geboren en er in 1622 stierf. In 1953 werd Zakynthos door een grote aardbeving getroffen met in totaal zo’n 120 schokken, waardoor 70% van het eiland werd verwoest, waaronder vele Venetiaanse huizen en diverse Byzantijnse kerkjes met kunstverzamelingen. De belangrijkste kerk van Zakynthos de “Agios Dionísios” bleef echter gespaard.

Zakynthos heeft een subtropisch-mediterraan klimaat. In de wintermaanden is er relatief veel regenval, maar door de gunstige temperaturen is het eiland zeer groen. Er komen veel olijfboomgaarden voor. In de zomermaanden zitten deze vol met chicaden, die zich luid en duidelijk laten horen tijdens hun zoektocht naar een partner. Van de meeste olijven wordt olijfolie gemaakt. De eerste (koude) persing geeft de kwaliteit “extra vierge”. Er komt zelfs hier en daar een vruchtdragende bananenboom voor. Ook worden er veel druiven verbouwd voor het maken van wijn. In het wijngebied Kalipado staat de grootste wijnfabriek van het eiland (Callinico Wines), die door de aardbeving van 1953 werd verwoest, maar in 1968, 15 jaar later door de zoon van de eigenaar weer werd heropend, die daarmee in de voetsporen van zijn vader trad.

NB. Even nog, ik verblijf zelf tijdens de zomermaanden op Zakynthos. Ik adviseer je graag over de leukste dagtochtjes, waar te eten en wat te doen. Stuur mij gewoon even een appje! 

Ga je mee op vakantie naar Zakynthos? Stuur ons gewoon even een vrijblijvende aanvraag? Klik hier

Kijk voor meer speciale aanbiedingen voor een vakantie op Zakynthos hier