Park Hotel Nafplion ***

Zeer comfortabel en modern drie sterren hotel in centrum van Nafplion

Park Hotel is een modern drie sterren hotel, zeer centraal gelegen aan zee en in het centrum, tegenover het  Kolokotronis Park.

De pas gerenoveerde kamers van het Park Hotel zijn brandschoon, modern en mooi ingericht. Ze zijn van alle gemakken voorzien.

Er is parkeer gelegenheid voor de deur. Het ontbijt wordt in het hotel geserveerd. Er is een gezellige bar. Het hotel heeft geen restaurant en geen zwembad

Nafplion, ligt op slechts 140 van Athene Airport en is de hoofdstad van de regio Argolis en is een van de mooiste steden van Griekenland. Nafplion heeft ca 12.500 inwoners. Er zijn weinig steden waar zoveel te zien en te doen is op een betrekkelijk kleine afstand. Prachtige neoklassieke gebouwen, musea, grote pleinen, mooie met bloemen versierde winkelstraten met daarnaast de haven en de imposante forten en kastelen, hebben van Nafplion een fantastische stad gemaakt.

Nafplion is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een belangrijke toeristische bestemming voor zowel Grieken zelf als toeristen uit het buitenland. Atheners komen hier het hele jaar door en zien Nafplion als een geliefde weekendbestemming.

Aan de boulevard kun je prima eten, maar vooral in het oude centrum vind je overal gezellige en harstikke goede tavernes, mezzedakia, café’s en restaurants. Het oogt een beetje Venetiaans en de met marmer geplaveide straatjes met chique boetieks maken Nafplion een mondaine stad. In opkomst is het nieuwe centrum aan de andere kant van het park. Hier vind je trendy restaurants in nieuwe Griekse stijl. Je begrijpt waarom Atheners hier graag een weekendje verblijven.

Het stadsstrand Arvanitia is bedekt met kiezels en heeft een super leuke beach bar, Blublanc. Het strand is vrij toegankelijk en ligt onder het Palamidi kasteel. Karathona Beach, een lang en breed zandstrand ligt een paar kilometer ten zuiden van Nafplion en heeft  meerdere beach clubs.

NB. Voor groepen wordt ook het diner in het hotel geserveerd.

NB. Park Hotel is een ideaal hotel voor een rondreis op de Peloponnesos of voor groepreizen.