Vakantie Costa Navarino

Vakantie Costa Navarino op de Peloponnesos

Vakantie in Costa Navarino is een vakantie op de Peloponnesos!  Misschien heb je wel eens gehoord van het mondaine, luxe resort waar VIPs als voetballer Ronaldo en anderen vakantie vieren? Costa Navarino is inderdaad een superluxe resort bestaande uit meerdere hotels en golfbanen. Echter, er is geen massatoerisme. Het is een prachtig resort of eigenlijk een heel dorp aan de westkust van de Peloponnesos. En het blijft zeker niet bij een dorp of resort. De omgeving is prachtig, de stranden waanzinnig, de natuur is ongerept. Hier geniet je echt van het authentieke Griekenland.

Resort Costa Navarino is dus eigenlijk ”slechts” een klein stukje op de Peloponnesos. In mijn beleving staat de nieuwe naam Costa Navarino voor het hele grote gebied in het Zuidwesten van de  Peloponnesos. Letterlijk vertaald is Costa Navarino de ‘Kust van Pylos’. Pylos heette in de Italiaanse periode ‘Navarino’.

Een vakantie of rondreis op de Peloponnesos dompelt je onder in 45000 jaar geschiedenis, met steden als Olympia, het Ancient Messini, Nestor Palace, Sparta en Mycene. De eet cultuur op de Peloponnesos is geweldig. En wat te denken van de wijnen van de Peloponnesos, voornamelijk in de buurt van Nafplion en de top kwaliteitsolijfolie uit Kalamata?!

NB.  Een must is een duik in de zee bij Voidokilia Beach, beschouwd als mooiste strand van Griekenland door “New York Times’.

NB. Costa Navarino is voor bijna het gehele jaar een ideale vakantie bestemming. Door de gunstige ligging zijn de temperaturen hier hoger dan elders in Griekenland en de rest van Europa. In november kun je nog zwemmen in zee.

Authentic Greece is dé specialist voor een strandvakantie, een cultuur vakantie of  rondreis op de Peloponnesos en Costa Navarino. Wil je misschien Golfen op Costa Navarino?  Klik dan een hier. Een rondreis maken over de Peloponnesos? Klik dan hier. Een food & wine tour maken in het mooie Nafplion? Klik dan hier.